Restaurant Thai marked kombinerer ferske og sunne råvarer til elegante retter som kan nytes i behaglige omgivelser med oppmerksom betjening. Vi garanterer deg valuta for pengene dine, både i smak og opplevelse.
Velkommen.
-
-
FORRETTER
Forretter eksisterer ikke i det tradisjonelle thai-kjøkkenet. Vårruller «money bags», kyllingspyd, osv er ikke autentisk thaimat - men tilhører det generelle Sørøstasiatiske kjøkken, influert av Kinesere. Inkluderingen av rettene er et godt eksempel på hvordan thailendere tar utenlandske retter inn i matlagingen sin, og gjør dette til innbydende små festmåltider.
-
400. Vårruller
175,-fritert med grønnsaker og kylling, serveres med sweet chili dip
*S, SO, L, SE, E, HVETE (serveres også som vegetar)
-
410. Biff tartar
219,-Rå biff med wasabikrem, crispy purreløk, vårløk, dijonsennep, og sylteagurk
*M, F, SO, SN, HVETE
-
420. Satay Gai
178,-satay med marinert indrefilet av kylling med peanøtt dip
*P, SO, L, G (HVETE)
-
430. Neua Yang
219,-grillet entrecôte med en dipp av chili. Toppet med sesam og crispy purreløk.
*S, SO, L, SE, HVETE
-
440. Hoy Maleng Po
219,-wokkede blåskjell med chilipaste, basilikum, sweet basilikum, vårløk og hvitløk.
*S, SK, F, SO, L, SL, B, HVETE
-
450. Kung Ped Ped
202,-grillede tigerreker med chili, koriander og hvitløk
*S, SK, F, SO, L, SL, HVETE
-
455. Edamame bønner
129,-wokkede edamamebønner med med chili, ingefær, hvitløk og havsalt.
*SO, S, SL, HVETE
-
470. Thai Markets forretts platter
419,-en kombinasjon av vårruller, spicy tigerreker og assortert tempura gulrot og asparges
for 2 personer*S, SK, F, SO, L, SL, E, HVETE
-
475. Dim Sum
219,-Dampet dumpling med en kombinasjon av kylling, koriander, hvitløk, vårløk, gulrøtter og dipp. 4 stk.
*HVETE, S, SO, E, SK, SL
-
SUPPER
Thai-supper er ikke begrenset til en enkel, individuell rett som i tradisjonelle vestlige måltid. De spiller en integrert del i hele måltidet - for å bli nippet til og nytes når det ønskes. Supper gir mer enn bare komplementær smak - de gjenoppretter smaksganen etter tøffe angrep av chili før neste runde starter.
-
500. Tom Kah Gai
219,-/249,-Krydret kokossuppe med kylling, cherrytomater, champignon og sitrongress, vårløk, løktoppet med revet koriander.
(Pris for medium / stor porsjon)*SO, SL, HVETE
-
510. Tom Yum Kung
219,-/249,-Sur-sterk suppe med kongereker, cherrytomater, champignon, rødløk, sjalottløk, galangal, kaffir lime og chili, serveres med koriander og vårløk
(Pris for medium / stor porsjon)*SK, F, SO, L, SL, HVETE
-
NUDLER OG RIS
Selv om nudler er assosiert med thaimat, er de faktisk et relativt nytt tillegg fra en periode med ultra-nasjonalisme på slutten av 1930 og begynnelsen av 40-tallet - under det militære regimet til feltmarskalk Phibun. Han erklærte at det thailandske folk burde bestrebe seg på å innlemme nudler i sine spisevaner - så konkurranser ble holdt i skoler, offentlige kontorer og ulike nasjonale organisasjoner for å utvikle nye nudel oppskrifter. Stekt ris stammer fra Kina og er nå et vanlig mellommåltid i Thailand. Risen spises som et eget måltid, ikke som erstatning for dampet ris.
-
515. Pad Thai Gai
323,-Wokket kylling og risnudler med sjalottløk, hvitløk, egg, bønnespirer, vårløk, tørket chili, lime og cashew nøtter
*S, F, N, SO, L, E, HVETE, CASHEWNØTTER
-
520. Pad Mee Kee Mao Gai
323,-Stekte nudler med kylling, løk, gulrøtter, paprika, brokkoli, kinesisk brokkoli, langbønner lime, hvitløk og chili, pyntet med koriander.
*S, F, SO, L, SL, E, HVETE
-
530. Stekt Ris Ayuthyia
323,-Stekt ris med kylling, egg, chili, hvitløk, gulrøtter, sukkererter og kinesisk brokkoli, lime, pyntet med grillet ananas og asparges.
*S, F, SO, L, E, HVETE
-
THAI SALATER
Thai salater «yam» er en av de aller viktigste kategoriene i det kulinariske thai-kjøkkenet. Selv om «yam» ofte er oversatt til salat, betyr det faktisk å «putte sammen» eller «blande sammen» - en løs beskrivelse av framgangsmåten for sammensetningen av råvarene. Alle Thai salater er kjent for sin distinkte smak og bestemte struktur som utfordrer ganen og styrker måltidet.
-
540. Yam Neua Yang
351,-Thai salat med grillet entrecôte blandet med cherrytomater, rødløk, agurk, chili og hvitløk toppet med koriander, vietnamesisk vårløk, kinesisk selleri og lime.
*F, L, SL, HVETE, S, SK
-
550. Surf'n Turf Salat
373,-thai salat med grillet entrecôte og tigerreker, blandet med cherrytomater, rødløk, agurk, chili og hvitløk, toppet med koriander, vietnamesisk vårløk, kinesisk selleri og lime.
*SK, F, L, SL, HVETE
-
560. Yam Gai Gati Tian
340,-Kokoskrem salat med kylling, sjalottløk, chili, eple og cashewnøtter, hvitløk, vårløk, blandet med sitrongress, kaffir lime blader, thai persille og koriander
*F, SO, L, SL, CASHEWNØTTER
-
570. Som Tam Kung
362,-Frisk papaya revet og blandet sammen med grillede tigerreker, gulrøtter, langbønner, cherrytomater, hvitløk, cashewnøtter, lime og chili.
*SK, F, SO, L, CASHEWNØTTER
-
580. Yam Bpet Yang
373,-Grillet and og lychee salat med vårløk, ingefær, cashewnøtter, druer, plomme saus, sitrongress, ananas, balsamico og thaipersille. toppet med koriander
*S, SO, L, HVETE, CASHEWNØTTER
-
-
-
CURRIES
Hvor hen du reiser i Thailand – gjennom provinser, regioner eller byer, finnes det alltid en favoritt curry innbyggerne mener og tror er overlegen alle andres curry. Curriene er mangfoldige og kan både være forvirrende og omstridte med tanke på smak og innhold. Det vide spekteret er et delikat resultat av sesongens råvarer, lokale teknikker og personlige smaker. Derfor kan en ordinær curry være gjenstand for heftige diskusjoner med sultent lidenskap.
-
600. Gaeng Ped Gai
351,-rød curry i kokoskrem med kylling, blomkål, squash, sukkererter, langbønner og minimais.
*SK, F, SO
-
610. Gaeng Ped Taley
384,-rød curry i kokoskrem med tigerreker, kamskjell, blåskjell, squash og sukkererter serveres med grillet asparges
*SK, F, SO, B
-
620. Gaeng Garee Gai
340,-Gul curry i kokoskrem med kylling, rødløk, purreløk, cherrytomater, chili og cashewnøtter toppet med vietnamesisk vårløk
*SK, F, SO, CASHEWNØTTER
-
WOK
Wokretter er lette å variere og elsket over hele verden. I Thailand er wokteknikken underbygd av den lagvise oppbyggingen av ulike konsistenser, og rettene kan være både delikate og kraftige i smaken. Thai Market bygger opp wokrettene sine på tradisjonelle teknikker fra Thailand.
-
640. Pad Kah Pao Gai
351,-Wokket kylling med løk, langbønner, asparges, paprika, holy basilikum, hvitløk og chili.
*S , F, SO, L, HVETE
-
660. Pad Kah Pao Neua
362,-Flambert entrecôte med wokket løk, langbønner, gulrot, blomkål, champignon, holy basilikum, hvitløk og chili.
*S, F, SO, L, HVETE
-
670. Pad Khing Kung
340,-stekte reker med wokkede gulrøtter, champignon, brokkoli, kinesisk brokkoli, hvitløk og ingefær.
*S, SK, F, SO, L, HVETE
-
680. Pad Pak Ruam Mit
373,-Wokket kylling, biff og kongereker med gulrøtter, løk, rødløk, squash, paprika, brokkoli, kinesisk brokkoli, blomkål, aromasopp og sukkererter, toppet med vårløk
*S, SK, F, SO, L, HVETE
-
BARNEMENY
-
690. Barnemeny
189,-woket kylling, med gulrøtter og brokkoli med ris
*S, F, SO, L, HVETE
-
700. Barnemeny
189,-woket kylling, med gulrøtter og brokkoli med nudler
*S, F, SO, L, E, HVETE
-
705. Barnemeny
189,-crispy chicken fingers med fritert søtpotet og plommesaus
*S, SO, HVETE
-
HUSETS SPESIALITETER
Selv om restaurant Thai Market er forholdsvis ung, har de ansatte lang kompetanse innenfor forskjellige matkulturer – naturlig nok med hovedvekt på det thailandske kjøkken. Våre kjøkkensjefer og kokker har utviklet egne smaksrike retter som nødvendigvis ikke er hentet fra det tradisjonelle thai-kjøkkenet, men som allikevel er laget med tradisjonell Thai kokkekunst. Kjøkkenet benytter det beste av tilgjengelige råvarer, og kombinerer dem på kreative måter.
-
740. Crispy Duck à la Thai Market
868,-serveres med sweet chili og mango saus, rød curry, hoisinsaus, syltet papaya og gulrot, agurk, purreløk og chili, for 2 personer
*P, S, F, SO, L, HVETE, SPOR AV CASHEWNØTTER
-
750. Gaeng Ped Phed
461,-Grillet and med rød curry og druer, pyntet med vietnamesisk vårløk, holy basilikum, ananas og tomat.
*F, SO (SPOR AV CASHEWNØTTER)
-
DESSERT
Desserter er elsket av thailendere. De spiser dem med tilfredshet som snacks - til frokost, lunsj, middag eller kveldsmat. Desserter kan spises for å døyve sulten eller bare for å bedrive tiden. Alle tidspunkt er korrekt tid for dessert. Desserter er det nasjonale sukkeret.
-
800. Tempurafritert banan
186,-Serveres med vaniljeis, friske bær og sjokoladetopping
*M, SO, HVETE
-
810. Iskrem mix
186,-3 kuler, pistasj, sjokolade og vanilje smak
*M, N (PISTASJNØTTER)
-
820. Hjemmelaget Panna Cotta
197,-serveres med mango coulis
*M, SO
-
830. Petit Four
175,-Fire sjokoladesorter*spor av alle typer nøtter, M, E
-
835. Sjokoladefondant
219,-med salt karamell. Serveres med vaniljeis
*M, HVETE, E, S
-
845. Ostekake med pasjonsfrukt
219,-servert med iskrem og frukt/bær
*HVETE, M, SO, L, SE
-
Allergener *
S:SOYA
SK:SKALLDYR
F:FISK
P:PEANØTT
N:NØTTER
SO:SVOVELDIOKSID/SULFITT
L:LUPIN
SL:SELLERI
SE:SESAMFRØ
E:EGG
B:BLØTEDYR
Selv om de forskjellige rettene inneholder noen av disse allergenene, er det ofte mulig å lage rettene uten disse. Vennligst informer om dine allergener uansett, slik at vi kan informere vårt kjøkken om dette. Vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme spor av andre allergener i enkelte retter.