Restaurant Thai marked kombinerer ferske og sunne råvarer til elegante retter som kan nytes i behaglige omgivelser med oppmerksom betjening. Vi garanterer deg valuta for pengene dine, både i smak og opplevelse.
Velkommen.
-
-
FORRETTER
Forretter eksisterer ikke i det tradisjonelle thai-kjøkkenet. Vårruller «money bags», kyllingspyd, osv er ikke autentisk thaimat - men tilhører det generelle Sørøstasiatiske kjøkken, influert av Kinesere. Inkluderingen av rettene er et godt eksempel på hvordan thailendere tar utenlandske retter inn i matlagingen sin, og gjør dette til innbydende små festmåltider.
-
400. Vårruller
159,-fritert med grønnsaker og kylling, serveres med sweet chili dip
*G,S,SO,E,L,SE,E (HVETE, SPOR AV NØTTER) (serveres også som vegetar)
-
405. Beyond Samosa (4pcs)
199,-med Beyond Meat ( plantebasert ) vårløk, hvitløk og pepper, serveres med Suki saus.
*S, SO, L, G, SE
-
410. Biff tartar
199,-rå biff med wasabikrem, crispy løk, vårløk, dijonsennep, maldonsalt og sylteagurk
*M, SO, SN, G
-
420. Satay Gai
162,-satay med marinert indrefilet av kylling med peanøtt dip
*P,SO,L G (HVETE)
-
430. Neua Yang
199,-grillet entrecôte med en dipp av chili. Toppet med sesam og purreløk.
*G, S, SO, L, SE (HVETE, SPOR AV NØTTER)
-
440. Hoy Maleng Po
199,-wokkede blåskjell med chilipaste, basilikum, sweet basilikum, vårløk og hvitløk.
*G,S,SK,F,SO,L,SL,B (HVETE)
-
450. Kung Ped Ped
184,-grillede tigerreker med chili, koriander og hvitløk
*G,S,SK,F,SO,L,SL (HVETE, SPOR AV NØTTER)
-
455. Edamame bønner
119,-wokkede edamamebønner med chili, ingefær, hvitløk og havsalt
*SO,G,S,SL
-
460. Yam Vunsen
179,-tigerreker med glassnudler, kinesisk brokkoli, gulrot, koriander, løk, lime, langbønner, asparges, fiskesaus, hvitløk og chili.
*SK, F, SO, SL (SPOR AV NØTTER)
-
465. Softbunn med and
199,-grillet og marinert and med koriander, chinese fivespice leaf, papaya, sylteagurk, sjalottløk og chilisaus. 2 stk.
*G (HVETE) SO, M, SE (serveres også som vegetar)
-
470. Thai Markets forretts platter
419,-en kombinasjon av vårruller, spicy tigerreker og assortert tempura gulrot og asparges
for 2 personer*G,S,SK,F,SO,L,SL,E (HVETE)
-
475. Dim Sum
199,-Dampet dumpling med en kombinasjon av kjøtt, kylling, koriander, pepper, hvitløk, soya, egg, maisenna, vårløk, gulrøtter og saus. 4 stk.
*G (HVETE), S,SO,E
-
480. Laks Tartar
229,-En nydelig miks av rå laks, hjemmelaget wasabikrem, koriander, vårløk og avokado. 1 stk.
*SK,F,SN,E
-
SUPPER
Thai-supper er ikke begrenset til en enkel, individuell rett som i tradisjonelle vestlige måltid. De spiller en integrert del i hele måltidet - for å bli nippet til og nytes når det ønskes. Supper gir mer enn bare komplementær smak - de gjenoppretter smaksganen etter tøffe angrep av chili før neste runde starter.
-
500. Tom Kah Gai
199,-/229,-krydret kokossuppe med kylling, cherrytomater, champignon og sitrongress, vårløk, løk toppet med revet koriander
(Pris for medium / stor porsjon)*SO,SL
-
510. Tom Yum Kung
199,-/229,-sur-sterk suppe med kongereker, cherrytomater, champignon, rødløk, sjalottløk, galangal, kaffir lime og chili
serveres med koriander og vårløk
(Pris for medium / stor porsjon)*SK,F,SO,L,SL
-
730. Hot Pot
379,-kongereker, tilapiafilet, kylling, blåskjell, cherrytomater, thaipersille, gulrøtter, champignon og rødløk kokt i en fyldig sur-sterk suppe, toppet med koriander, vårløk og lime.
*G, SK, F, SO, L, SL, B (HVETE)
-
NUDLER OG RIS
Selv om nudler er assosiert med thaimat, er de faktisk et relativt nytt tillegg fra en periode med ultra-nasjonalisme på slutten av 1930 og begynnelsen av 40-tallet - under det militære regimet til feltmarskalk Phibun. Han erklærte at det thailandske folk burde bestrebe seg på å innlemme nudler i sine spisevaner - så konkurranser ble holdt i skoler, offentlige kontorer og ulike nasjonale organisasjoner for å utvikle nye nudel oppskrifter. Stekt ris stammer fra Kina og er nå et vanlig mellommåltid i Thailand. Risen spises som et eget måltid, ikke som erstatning for dampet ris.
-
515. Pad Thai Gai
294,-woket kylling og ris nudler med sjalottløk, hvitløk, egg, bønnespirer, vårløk, chili, lime og peanøtt
*G,S,F,N,SO,L,E (HVETE) (CASHEWNØTTER)
-
520. Pad Mee Kee Mao Gai
294,-stekte nudler med kylling, løk, gulrøtter, paprika, brokkoli, kinesisk brokkoli, langbønner, lime, hvitløk og chili, pyntet med fersk koriander
*G,S,F,SO,L,SL,E (HVETE)
-
530. Stekt Ris Ayuthyia
294,-stekt ris med kylling, egg, chili, hvitløk, gulrøtter, sukkererter og kinesisk brokkoli, pyntet med grillet ananas og asparges
*G,S,F,SO,L,E (HVETE)
-
THAI SALATER
Thai salater «yam» er en av de aller viktigste kategoriene i det kulinariske thai-kjøkkenet. Selv om «yam» ofte er oversatt til salat, betyr det faktisk å «putte sammen» eller «blande sammen» - en løs beskrivelse av framgangsmåten for sammensetningen av råvarene. Alle Thai salater er kjent for sin distinkte smak og bestemte struktur som utfordrer ganen og styrker måltidet.
-
540. Yam Neua Yang
319,-thai salat med grillet entrecôte blandet med friske cherrytomater, rødløk, slangeagurk, chili og hvitløk toppet med koriander, vietnamesisk vårløk, kinesisk selleri og lime
*G,F,L,SL (HVETE)
-
550. Surf'n Turf Salat
339,-thai salat med grillet entrecôte og tigerreker, blandet med friske cherrytomater, rødløk, slangeagurk, chili og hvitløk, toppet med koriander, vietnamesisk vårløk, kinesisk selleri og lime
*G,SK,F,L,SL (HVETE, SPOR AV NØTTER)
-
560. Yam Gai Gati Tian
309,-Kokoskrem salat med kylling, sjalottløk, chili, eple og cashewnøtter, hvitløk, vårløk, blandet med sitrongress, kaffir lime blader, langbladet persille og koriander
*F,N,SO,L,SL (CASHEWNØTTER)
-
570. Som Tam Kung
329,-frisk papaya revet og blandet sammen med grillede tigerreker, gulrøtter, langbønner, cherrytomater hvitløk, cashewnøtter, med mengder av lime og fersk chili.
*SK,F,N,SO,L (CASHEWNØTTER)
-
580. Yam Bpet Yang
339,-grillet and og lychee salat med vårløk, ingefær, friterte cashewnøtter, druer, plomme og kinesisk sort eddik, sitrongress, ananas, balsamico, thaipersille, toppet med coriander
*G,S,N,SO,L (GLUTEN) (CASHEWNØTTER) (SPOR AV NØTTER)
-
-
-
CURRIES
Hvor hen du reiser i Thailand – gjennom provinser, regioner eller byer, finnes det alltid en favoritt curry innbyggerne mener og tror er overlegen alle andres curry. Curriene er mangfoldige og kan både være forvirrende og omstridte med tanke på smak og innhold. Det vide spekteret er et delikat resultat av sesongens råvarer, lokale teknikker og personlige smaker. Derfor kan en ordinær curry være gjenstand for heftige diskusjoner med sultent lidenskap.
-
590. Gaeng Keo Wan Gai
319,-grønn curry i kokoskrem med kylling, blomkål, squash, sukkererter, langbønner, og minimais pyntet med lime og sjokolade.
*SK,F,SO
-
600. Gaeng Ped Gai
319,-rød curry i kokoskrem med kylling, blomkål, squash, sukkererter, langbønner, og minimais.
*SK,F,SO
-
610. Gaeng Ped Taley
349,-rød curry i kokoskrem med tigerreker, kamskjell, blåskjell, squash og sukkererter serveres med grillet asparges
*SK,F,SO,B
-
620. Gaeng Garee Gai
309,-gul curry i kokoskrem med kylling, rødløk, purreløk, cherrytomater, chili og cashewnøtter toppet med vietnamesisk vårløk
*SK,F,N,SO (CASHEWNØTTER)
-
WOK
Wokretter er lette å variere og elsket over hele verden. I Thailand er wokteknikken underbygd av den lagvise oppbyggingen av ulike konsistenser, og rettene kan være både delikate og kraftige i smaken. Thai Market bygger opp wokrettene sine på tradisjonelle teknikker fra Thailand.
-
630. Pad Kah Pao Beyond
349,-wokket Beyond Meat (Plantebasert), med løk, langbønner, asparges, paprika, thai basilikum, hvitløk og chili.
*G, S , F, SO, L (HVETE)
-
640. Pad Kah Pao Gai
319,-wokket kylling med løk, langbønner, asparges, og paprika med thai basilikum, hvitløk og chili
*G,S,F,SO,L (HVETE)
-
650. Pad Himapan Gai
319,-wokket kylling med brokkoli, paprika og løk toppet med cashewnøtter, og vietnamesisk vårløk.
*G,S,F,N,SO,L (HVETE) (CASHEWNØTTER)
-
655. Pad Neua Sawa
329,-329,-wokket kylling med brokkoli, paprika og løk toppet med cashewnøtter, og vietnamesisk vårløk.
*G, S, SK, SO, L, SL (HVETE, SPOR AV NØTTER)
-
660. Pad Kah Pao Neua
329,-Flambert entrecôte med wokket løk, hvitløk, langbønner, asparges, og paprika med thai basilikum og chili.
*G,S,F,SO,L (HVETE)
-
670. Pad Khing Kung
309,-stekte reker med wokkede gulrøtter, champignon, brokkoli, kinesisk brokkoli, hvitløk og ingefær.
*G,S,SK,F,SO,L (HVETE)
-
680. Pad Pak Ruam Mit
339,-wokket kylling, biff og kongereker med gulrøtter, løk, rødløk, squash, paprika, brokkoli, kinesisk brokkoli, blomkål, aromasopp og sukkererter, pyntes med vårløk.
*G,S,SK,F,SO,L (HVETE)
-
BARNEMENY
-
690. Barnemeny
189,-woket kylling, med gulrøtter og brokkoli med ris
*G,S,F,SO,L
-
700. Barnemeny
189,-woket kylling, med gulrøtter og brokkoli med nudler
*G,S,F,SO,L,E
-
705. Barnemeny
189,-crispy chicken fingers med fritert søtpotet og plommesaus
*G,S,SO (HVETE, SPOR AV NØTTER)
-
HUSETS SPESIALITETER
Selv om restaurant Thai Market er forholdsvis ung, har de ansatte lang kompetanse innenfor forskjellige matkulturer – naturlig nok med hovedvekt på det thailandske kjøkken. Våre kjøkkensjefer og kokker har utviklet egne smaksrike retter som nødvendigvis ikke er hentet fra det tradisjonelle thai-kjøkkenet, men som allikevel er laget med tradisjonell Thai kokkekunst. Kjøkkenet benytter det beste av tilgjengelige råvarer, og kombinerer dem på kreative måter.
-
720. Plah Tod
349,-tempura fritert filet av tilapia (hvit fisk) serveres med en fyldig saus av sweet chili, ingefær, hvitløk, rødløk, thaipersille, pyntet med fersk koriander, grillet ananas, tomat og vårløk.
*G, S, F, SO, L, SL (HVETE, SPOR AV NØTTER)
-
740. Crispy Duck à la Thai Market
789,-serveres med sweet chili og mango saus, rød curry og hoisinsaus, syltet papaya og gulrot, agurk, purreløk og fersk chili
for 2 personer*P,G,S,F,SO,L,E (HVETE)
-
750. Gaeng Ped Phed
419,-grillet and med rød curry og druer, pyntet med vietnamesisk vårløk, basilikum blad, ananas og tomat
*F,SO (SPOR AV NØTTER)
-
DESSERT
Desserter er elsket av thailendere. De spiser dem med tilfredshet som snacks - til frokost, lunsj, middag eller kveldsmat. Desserter kan spises for å døyve sulten eller bare for å bedrive tiden. Alle tidspunkt er korrekt tid for dessert. Desserter er det nasjonale sukkeret.
-
800. Tempurafritert banan
169,-serveres med vaniljeis, friske bær og sjokoladetopping
*G,M,SO (HVETE, SPOR AV NØTTER)
-
810. Assortert iskrem
169,-3 kuler, velg mellom nydelig pistasj, sjokolade eller vanilje smak
*M,N (PISTASJNØTTER)
-
820. Hjemmelaget Panna Cotta
179,-med fløte og vaniljestang serveres med mango coulis
*M,SO
-
830. Petit Four
159,-Fire sjokoladesorter*(SPOR AV PEANØTTER)
-
835. Sjokoladefondant
199,-med salt karamell. Serveres med vaniljeis
*M, G, E
-
840. Søt suppe av kokosmelk
184,-med fersk frukt, hjemmelaget knekk og sorbé
*SO
-
845. Ostekake med pasjonsfrukt
199,-servert med Iskrem og frukt/bær
*G,M,SO,L,SE
-
Allergener *
S:SOYA
SK:SKALLDYR
F:FISK
P:PEANØTT
N:NØTTER
SO:SVOVELDIOKSID/SULFITT
L:LUPIN
SL:SELLERI
SE:SESAMFRØ
E:EGG
B:BLØTEDYR
Selv om de forskjellige rettene inneholder noen av disse allergenene, er det ofte mulig å lage rettene uten disse. Vennligst informer om dine allergener uansett, slik at vi kan informere vårt kjøkken om dette. Vi gjør oppmerksom på at det kan forekomme spor av andre allergener i enkelte retter.